• Hulp nodig?

  Heeft u vragen over een product of dienst, staat waar u naar op zoek bent niet op onze website of wilt u een offerte op maat? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer:

  +31(0)24 645 58 88 Contactformulier
 • Lastechniek en lasersnijtechniek

  Gasdistributiesystemen voor de industrie zijn er voor zeer veel toepassingen. Wij verdelen ze onder in lastechniek, lasersnijtechniek en chemie en petrochemie.

  Lastechniek

  In de lastechniek gaat het vaak om ringleidingsystemen voor zuurstof en brandbaar gas en/of bescherm(meng)gas. Vanaf de ringleiding wordt er per laswerkplek een aftakking gemaakt naar elk afnamepunt. Het gaat hier om technische gassen met gaskwaliteit 2.5 – 3.5. De gassen worden via tanks, cilinders of cilinderpakketten aangeleverd of worden lokaal aangemaakt met een gasmenger.

  Lasersnijmachine

  Lasertechniek wordt toegepast voor dunwandig materiaal, waarbij nauwkeurigheid en/of weinig warmte inbreng van belang is. Een laserstraal warmt het materiaal op en het snijgas (Stikstof voor RVS en Zuurstof voor staal) blaast het gesmolten materiaal weg. Met een laser heeft men een smalle snede en kan zeer nauwkeurig en snel worden gesneden.
  Bij lasersnijmachines is de gaskwaliteit aanzienlijk hoger en hebben we te maken met:

  • Lasergassen: CO2, N2 en He, of een mengsel hiervan.
  • Procesgassen: O2 3.5 voor het snijden van laag- en ongelegeerd staal en N2 4.8/5.0 voor het snijden van roestvast staal en aluminium.

  Het leidingsysteem kan in roodkoper of rvs worden aangelegd.

  Enon Lasertechniek, speciaal cilinderreduceerstation resonatorgassen

  Speciaal cilinderreduceerstation resonatorgassen laser

  Gasflessenkast met reduceerpaneel en leidingsysteem voor 3 gassen

  Gasflessenkast met afzuiging en reduceerpaneel en leidingsysteem voor 3 gassen

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Chemie en petrochemie

  In de chemie en petrochemie worden er hoge eisen gesteld met betrekking tot de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Veelal wordt de apparatuur toegepast in een corrosiebevorderende omgeving. Dit vraagt kennis van gasapparatuur en hun toepassingen. Leidingsystemen worden meestal in rvs aangelegd, gelast of voorzien van Hy-Lok knelkoppelingen.
  TDI102b

  Share